احمدرضا سرحدی کارشناس مسکن در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص بیکیفیتی ساختمانهای نوساز گفت: ریشه این امر سودجویی و سوداگری افراد است که سبب ایجاد ساختمانهای بیکیفیت از نظر ایمنی و استانداردهای آسایشی و رفاه عمومی شده است.
وی با بیان اینکه پدیدهی بساز و بفروش معیارهای ساختمانهای قدیمی را از بین برده گفت: در گذشته بساز و بفروش زیاد نبود و افراد برای خود خانه میساختند و بر حسب توانایی مالیشان از بهترین معماران و مهندسان و مرغوبترین مصالح استفاده میکردند.
سرحدی با بیان اینکه قانون نظام مهندسی کنترل ساختمان و قانون شهرداری تبصره ۷ ماده ۱۰۰ ناظر بر کنترل کیفیت ساختمانها هستند اظهار داشت: متأسفانه هیچ کنترلی صورت نمیگیرد و تمام کارها به افرادی واگذار شده که یا سواد ساخت و ساز ندارند و یا کالایی بیکیفیت و بدون استاندارد را صرفا برای رسیدن به سود بیشتر، تولید میکنند.
این کارشناس مسکن بیان کرد: زمانی که ساختمان توسط افراد فاقد صلاحیت ساخت و ساز و با انگیزه دستیابی به سود کلان تولید میشود قطعا از همه چیز ساختمان کسر میگذارند تا بتوانند قیمت تمام شده را کاهش دهند و با رنگ و لعابی که به ساختمان میدهند، قیمت فروش را افزایش میدهند.
وی با بیان اینکه این کالا، گرانترین کالایی است که هر فرد میتواند در طول عمر خود داشته باشد و باید دارای کیفیت و استاندارد باشد گفت: همان طور که برای لوازم خانگی، مواد غذایی، خودور و … استانداردهایی وجو دارد وسازندگان مستلزم به رعایت آن میباشند، برای ساختمان هم بایستی یک عنصر کنترلی وجود داشته باشد.
وی در پایان گفت: برای ساختمان هم استانداردهایی تعریف شده اما متأسفانه شهرداری زیر بار این مسئله نرفت و وزارت راه و شهرسازی هم که متولی این امر بود در مقابل شهرداری کوتاه آمد و نظام مهندسی هم نتوانست کاری در این زمینه انجام دهد.
(منبع : بانک اطلاعات ساختمان)